PLUME organiseert elke maand minstens één workshop.

alle workshops worden gegeven door lokale makers waarvan we de producten aanbieden in de winkel. zo leer je de persoon en het proces achter het product kennen terwijl je een gezellig moment beleeft. daarnaast ga je altijd naar huis met een eigen creatie en een dosis nieuwe kennis die je op jouw beurt weer kan delen met anderen.

daarnaast worden er ook vaak workshops gegeven over planten. deze gaan van de basis (het onderhoud, stekken, verpotten…) tot wat specialere onderwerpen (terrarium bouwen, kokedama,…). we geven onze kennis en plantenliefde graag aan je door!

workshops gaan steeds door op een zaterdag, boven in de winkel zelf. koffie, thee, water en iets lekkers krijg je er gratis bij. de groepjes zelf zijn zeer gemengd en bestaan meestal uit max. 12 personen. veel ervaring heb je niet nodig gezien je steeds persoonlijk begeleid wordt. met de nodige goesting en enthousiasme kom je al heel ver.

workshop Jacqueline & compote (19/10)

maak je eigen juweeltjes

zaterdag 19 oktober 2019
10u30 - 13u00
€ 65 /persoon
min. 6 pers. / max. 10 pers.

Jacqueline & Compote is een creatief atelier uit Antwerpen dat handwerk combineert met de innovatieve 3D-print technologie. Vanuit een passie voor vormen en kleur bracht het atelier een eigen juwelencollectie uit, alles met de hand geschilderd en afgewerkt. Hiervan bieden we met plezier ook enkele mooie ontwerpen aan in PLUME.

 

Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag!

Je krijgt een korte inleiding over kleuren en combinaties. Hoe verhouden kleuren zich tot mekaar en welke kleuren gaan mooi samen? Nadien krijg je de gekende Hexagone vormen (3D-geprinte kalksteen) om je eigen set ketting en oorbellen te maken. Je kiest zelf je kleuren en compositie. De basis is van goud of zilver. Zo ga je naar huis met je eigen ontworpen juweeltjes.

inbegrepen:

  • een drankje en wat lekkers
  • alle gebruiksmateriaal
  • je eigen ontworpen juweeltjes

tip: wil je een origineel cadeau aan iemand geven? geef iemand dan een workshop cadeau. helemaal leuk als jullie samen enkele creaties komen maken. het perfecte geschenk voor een kieskeurige vriendin.

Schrijf je hier in

workshop cîme (16/11)

100% natuurlijke huidverzorging

zaterdag 16 november 2019
11u00 - 12u30
€ 16 /persoon
min. 6 pers. / max. 10 pers.

Wat mag je verwachten? Een echte verwen ervaring onder leiding van CÎME, een huidverzorgingsgamma mét een verhaal: https://www.cime-skincare.com/nl/ons-verhaal

Gedurende een gezellige sessie van anderhalf uur:

  • vertellen we je alles over natuurlijke huidverzorging
  • leren we je enkele do’s en don’ts
  • voeren we een volledige gelaats- en hand verzorging uit
  • leren we je hoe je eenvoudig zelf een product kan maken.

Dit alles in een klein, gezellig groepje en met een lekker hapje en drankje erbij.

Achteraf nemen we de tijd om al jouw vragen persoonlijk te beantwoorden. Je gaat naar huis als expert in natuurlijke huidverzorging, met een stralende huid én staaltjes van jouw favoriete crèmes.

 

 

Schrijf je hier in

workshop kokedama (23/11)

maak je eigen japanse mosbolletjes

zaterdag 23 november 2019
11u00 - 13u00
€ 45 /persoon
min. 5 pers. / max. 12 pers.

ontdek een nieuwe manier om van planten te genieten in je huis.

tijdens deze workshop leert joke devriendt je, hoe je een mosbolletje maakt en hoe het te verzorgen.
je gaat naar huis met twee eigengemaakte exemplaren en een beetje extra plantenliefde.

de wortels van een plant worden verpakt in aarde en omhuld met mos. je kunt deze plant vervolgens ophangen aan een touwtje of neerzetten op een schaal of schoteltje. deze techniek: kokedama, komt uit japan maar is sinds een paar jaar ook bij ons erg populair.

 

tip: wil je een origineel cadeau aan iemand geven? geef iemand dan een workshop cadeau. helemaal leuk als jullie samen enkele creaties komen maken. het perfecte geschenk voor een kieskeurige vriend(in).

Schrijf je hier in

workshop plantenkoorts (14/12)

verzorgen - stekken - verpotten

zaterdag 14 december 2019
10u30 - 12u30 of 13u00 - 15u00
€ 33 /persoon
min. 5 pers. / max. 12 pers.

wil je graag een urban jungle in huis maar heb je wat moeite om groene vingers te ontwikkelen? goed nieuws!

tijdens deze workshop over plantenverzorging, stekken en verpotten leer je alles om je planten gelukkig te houden zodat je maximaal van je jungle kan genieten. dit onder begeleiding van kirsten, neem zeker eens een kijkje op haar heerlijke blog: https://www.plantenkoorts.com/

de workshop gaat door in een klein groepje tot 12 personen. er is dus zeker tijd om je ervaringen en problemen te bespreken. na de workshop krijg je ook nog een plantje mee om toe te voegen aan je jungle.

wat je verder nog moet weten? een workshop duurt 2 uur en kost 33 euro. voor deze prijs geven we je niet alleen plantenliefde en -kennis mee, maar krijg je ook een plantje en een infofiche.

tip: wil je een origineel cadeau aan iemand geven? geef iemand dan een workshop cadeau. helemaal leuk als jullie samen enkele creaties komen maken. het perfecte geschenk voor een plantenliefhebber.

Schrijf je hier in

workshops op maat

wil je graag een privé workshop organiseren onder vrienden? dit kan.
stuur ons even een mailtje met het onderwerp dat je interesseert en de mogelijke data. dan bekijken wij graag wat er eventueel mogelijk is.

Bekijk alle afgelopen workshops